Nieuws

22-06-2020

Zorg verder digitaliseren

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat een grote groep zorgaanbieders en gebruikers met digitale zorg aan de slag is gegaan en ziet hier de voordelen van. Patiëntenfederatie Nederland schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat ze de digitalisering van de zorg willen doorpakken en niet terugkeren naar het oude.

Lees verder

11-06-2020

Thuisapotheek scoort een 8,3

De Thuisapotheek is trots op haar PREM Farmacie rapportscore van 8,3 in 2020. De PREM staat voor Patient Reported Experience Measurement, en is een korte vragenlijst voor de patiënt die de ervaringen van het zorgproces meet.

Lees verder

05-06-2020

Coronamaatregelen: uw medicijnen veilig en gratis thuisbezorgd

Teneinde het risico op besmetting en verspreiding van het coronavirus te verkleinen, adviseert het RIVM iedereen zo veel mogelijk thuis te blijven. Zeker als u ziekteverschijnselen hebt, verkouden bent, niest of hoest wordt een bezoek aan de apotheek afgeraden.

Lees verder

02-06-2020

Hooikoortsseizoen aangebroken!

Veel voorkomende symptomen van hooikoorts zijn: kriebelhoest, een loopneus, tranende ogen en niesbuien. Deze symptomen lijken op klachten die coronapatiënten ervaren. Dat kan voor verwarring zorgen. Daarom wordt er aangeraden om goed voorbereid te zijn op het hooikoortsseizoen en tijdig te starten met hooikoortsmedicatie.

Lees verder

12-05-2020

Wijzigingen beleid stoppen met roken

Tijdens de Corona crisis is door de zorgverzekeraars besloten dat de patiënt niet hoeft te tekenen op het Stoppen met Roken formulier, zodat arts nog steeds op afstand medicatie kan voorschrijven. De arts mag ook een recept opsturen met de code “SMR”, zodat dit tevens voor vergoeding in aanmerking komt.

Lees verder

Top